13 april 2024

Hazard of time travel av Joyce Carol Oates

Det är länge sedan jag läste något av Joyce Carol Oates och jag vet inte om Hazard of time travel kan sägas vara typisk eller inte. Den är särpräglad i alla fall, mystisk, undanglidande och sorgsen. Egentligen är det kanske en alldeles förfärligt deprimerande framtidsförutsägelse och dystopi. Jag säger kanske eftersom det är svårt att orientera sig i berättelsen, det är inte helt lätt att säga vad som är och vad som inte är riktigt ”verkligt”.

Sammanfattat och så spoilerfritt som möjligt är handlingen denna: en ung flicka som lever i en inte alls avlägsen framtid anklagas för ett brott och straffas genom att sändas till en annan plats och kanske tid. Hon möter någon som irriterar mig jättemycket, men som kanske har samma upplevelse av exil. Allt är mycket stillsamt och berättas av flickan själv, som också är mycket stillsam.

Jag har lyssnat på den här boken i över åtta timmar, men jag vet inte riktigt vad den är eller vad jag tycker om den. Jag tror att det är ett gott betyg.

HAZARD OF TIME TRAVEL
Författare: Joyce Carol Oates
Förlag: Harper audio (2018)
Inläsare: Andi Arndt

En tanke på “Hazard of time travel av Joyce Carol Oates

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.