52 bra saker: Att kunna läsa!

Åh allt det där vi tar för givet. För mig var det läsningen (och en hel massa annat men förlusten av läsningen var väldigt påtaglig och jobbig), och den försvann… Nu är den litegrann tillbaka, men inte som förr. Kanske blir det aldrig som förr, kanske gör det ingenting. Kanske får jag bara bli noggrannare med att välja böcker och starkare när det gäller att släppa sånt jag inte gillar även om alla andra gillar det. Läsningen blev en del av stressen där ett tag och det ska den aldrig bli igen.

När jag gick in i 2016 var det med en känsla av att det gick lite fort, att jag läste lite för mycket och inte tog mig tid att landa. Jag körde på ändå. Men inför 2017 tänker jag inte sätta några mål, förutom att jag ska njuta av läsningen varje gång jag vill och kan ge mig hän i den. Inga måste-böcker, inga antal-mål, bara läsavkoppling. Jag är beredd att jobba hårt för att nå dit. Med tänket alltså, själva läsningen ska inte vara en ansträngning.

Det här är en av mina 52 bra saker 2016! Alla bra saker hittar du här.

2 svar på ”52 bra saker: Att kunna läsa!”

  1. Ta hand om dig! Böckerna finns ju kvar när du känner dig redo igen.
    Jag är ju inte alls i samma sits som du men förstår hur du känner. Det är många krav och måsten en borde släppa…

    Svara
    • Tack! Just nu lyckas jag faktiskt vara helt kravlös i läsandet som är på väg tillbaka. Jag läser vanlig bok någon sida i taget när jag längtar till det och så lyssnar jag en hel del på ljudböcker, såna som jag inte koncentrerar mig så mycket på utan kan ha i bakgrunden lite. Och så blir det ju en hel del Mumin, som jag lyssnar på och vilar med.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.