26 april 2024

Bra saker: Att Amy Farrah Fowler finns

Vi ser på Big bang theory just nu maken och jag, flera år efter alla andra, men då har vi också fördelen av att sitta på en dvd-box med alla säsonger så det är ändå rätt bra tänkt. Serien är väldigt rolig från början, jag älskar Sheldon Cooper och jag älskar hur människor man sällan ser spela hjälterollen får porträtteras fint här.

De första säsongerna är lite väl manscentrerade det är de, men sen kommer hon. Herregud Amy Farrah Fowler, som jag älskar henne! Några säsonger in kommer hon där med sin doktorsexamen i neurobiologi och sitt alldeles särskilda sätt att vara. Det är sällan ohyfsade och riktigt smarta kvinnor får ta plats i fiktionen över huvud taget, i alla fall utan att de ska fixas och kultiveras. Amy finns på sitt sätt och hon är så jäkla gåpåig och svår och som hon är. Jag älskar henne! Jag skulle naturligtvis inte vilja ha henne i mitt verkliga liv, men jag älskar henne!

Det här är en av de bra saker jag skriver om under december 2019. Alla bra saker (från alla år av bra saker) hittar du här.

En tanke på “Bra saker: Att Amy Farrah Fowler finns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.