Alla dessa myter

Ibland faller jag in i ett läsmönster och den här sommaren har ett sådant mönster definitivt varit myter, grekiska myter. Jag har läst Pat Barkers Silence of the girls, Theodor Kallifatides Slaget om Troja och Madeline Millers Kirke. Jag rekommenderar särskilt den förra och den senare av dessa och vill man få till en riktigt fin trio kan man klämma till med Colm Toibin House of names också.

Jag tror att jag är färdig med mytböckerna för nu, om ni inte har något omistligt tips förstås…

2 svar på ”Alla dessa myter”

  1. Jag tror att du kan behöva lägga till Home Fire av Kamila Shamsie, det har jag gjort utifrån Bernurs kommentar att den på vissa sätt var starkare än Namnens hus. Jag läser just nu Slaget om Troja och Kirke.

    Svara
    • Antecknar, om det är så så ska jag absolut läsa den. Tack för tipset! Och du måste kasta dig över Pat Barkers bok (så snart den kommer på svenska i alla fall och det måste den göra snart)!

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.