Vatten över huvudet av Frida Gråsjö

Vatten över huvudet är första delen i en kommande serie mysdeckare som utspelar sig vid Dalslands kanal. Huvudperson är Hanna, en utmattningssjukskriven advokat som reser hem till sin slussvaktande morfar när han brutit benet. Redan andra dagen blir Hanna vittne till ett mord, men ingen tror henne så hon tvingas utreda fallet själv.

Vatten över huvudet är småmysig och jag gillar verkligen miljön, och morfar. Deckargåtan är väl sådär om jag ska vara ärlig och jag hade föredragit det här som en renodlad feelgoodberättelse.

Jag har lite problem med beskrivningen av Hannas utmattning, men de problemen ligger bara hos mig själv. Symtomen triggar fantomsymtom i mig och det eviga vindrickande påminner mig om hur barnsligt orättvist jag ibland tycker att det är att jag inte har kunnat dricka alkohol alls sen kraschen 2016 (med några få ödesdigra undantag då jag tvärsomnat efter en cider och sedan varit bakis som om jag druckit en bag in box). Jag skulle också vilja be Hanna lugna ner sig, hon kommer aldrig orka igen om hon envisas med att springa runt och lösa brott hela dagarna och nätterna.

Sammanfattningsvis så är Vatten över huvudet en ok deckare som inte direkt gav mersmak på just den här serien. Däremot vill jag nog ta mig an någon av Frida Gråsjö feelgood-romaner vad det lider.


Om boken

Titel: Vatten över huvudet
Författare: Frida Gråsjö
Förlag: Bokfabriken (2023)
Första delen i serien Morden vid 17:e slussen

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.