16 april 2024

Stormvakt av Kristina Ohlsson

Kristina Ohlssons serie om blivande antikhandlaren August Strindberg var sommarens (ja, det är ett tag sen, men det är så det funkar här) deckarprojekt och det är jag väldigt glad för.

Som genom något mystiskt samspel försvinner Astrid samtidigt som August anländer till Hovenäset i Bohuslän. August söker en nystart efter förluster och sorg, Agnes försvinner bara in i tystnaden. En tredje huvudperson i Stormvakt är polisen Maria som leder sökandet efter Agnes och kämpar med sin hemsituation.

De bästa deckarna väcker känslor, beskriver stämningar och presenterar en klurig gåta. Gåtan kunde kanske vara klurigare, men i alla andra aspekter levererar Stormvakt femstjärnigt. Grundberättelsen om Astrid är sorglig och välskriven (men kunde som sagt få en mindre uppenbar upplösning). Augusts och Marias historier berättas också fint parallellt. Sen tycker jag om att det finns ett gammalt fall också som jag anar att vi kommer återbesöka senare i serien.

Jag läser Stormvakt med stor behållning och andan i halsen, jag kastar mig över nästa del i serien ganska så omgående.


Om boken

Titel: Stormvakt
Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Forum (2020)
Första delen i en serie

2 tankar på “Stormvakt av Kristina Ohlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.